Melangkah kearah kecermerlangan dan berubahlah untuk menjadi kaya

Untuk KAYA dan BERJAYA, Anda kena BERUBAH. 
Apa yang anda perlu ubah? Ubah SIKAP anda, kerana sikap adalah anda jadi Begini,begitu. 
Ubah penggunaan MASA, Belajar dari Orang Berjaya. Jangan Bertangguh, Jangan dengar dengan pencuri IMPIAN. 

INGAT!!! Untuk Berjaya, ikut cakap orang telah berjaya. 

Jangan bertangguh. Cari jalan bukan,Cari Alasan. 

Pernahkah Anda BERDOA untuk menyelesaikan masalah anda kepada TUHAN? 

Tidak Anda terfikir bahawa Setiap PELUANG yang datang bukan suatu kebetulan? 

Tidak ADA KEBETULAN DI DALAM DUNIA INI. Semuanya telah di tentukanNYA. JADI.......Bertindak sekarang Juga. 
Melangkah Kearah Kecemerlangan

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Jadilah seorang yang sempurna (Perfect) dalam kehidupan anda.....

Membina sebuah keluarga yang sempurna...
Salam sejahtera kepada semua. Untuk menjadi seorang yang berjaya, terdapat pelbagai faktor utama yang perlu kita ambil kira dari segi pelbagai aspek. Di sini saya akan dedahkan kepada anda sedikit sebanyak sebagai panduan kita bersama.. Berubahlah menjadi seorang yang kaya dengan langkah - langkah mudah, dan menjadi usahawan yang benar-benar berjaya.

sila layari LAMAN WEB Baru - www.berubahjadikaya.weebly.com



PELUANG UNTUK ANDA

Pernahkah anda terbayang ingin berhenti kerja disebabkan tidak tahan dengan stress kerja? bos yang cerewet? beban kerja yang banyak? setiap hari kerja semakin bertambah? kerja yang berjauhan dengan isteri dan anak-anak? hutang yg tidak selesai? Anda juga ingin hidup yang senang? ataupun ingin menjadi bos? Selalu sangat bertukar tempat kerja? Sampai bila? Macam mana dgn hidup kita lagi 20 tahun? Anda mahu mengubah hidup anda bukan?


Jika hendak mencapai matlamat tersebut, ..............BACA LANJUTAN

Berani Terajui Minda dan Berubah ke Arah Kejayaan...

Wajib Tonton Video ini

“KITA MEMPUNYAI BANYAK MASA UNTUK BERFIKIR DAN BERTINDAK TETAPI BERFIKIR TANPA TINDAKAN MEMBUATKAN MASA KITA TERBUANG…”
 “SELALUNYA KEADAAN MEMBUATKAN KITA MEMILIH, SEBALIKNYA KESUSAHAN ADALAH KEADAAN YANG KITA PILIH…”

BINA EMPAYER PERNIAGAAN dan KEWANGAN



Untuk melepaskan diri anda dari Rat Race anda mesti mengubah haluan anda terlebih dahulu. Robert Kiyosaki dalam bukunya menceritakan tentang Cashflow Quadrant di mana quadrant di sebelah kiri adalah E-employee dan S- self employed. Manakala di sebelah kanan adalah B-Business dan I - Investor.

Untuk keluar dari Rat Race anda mesti mengubah haluan ke B atau I. Iaitu Fast Track Quadrant.
sila klik seterusnya...

MELIHAT DIRI DI MASA HADAPAN

MELIHAT DIRI DI MASA HADAPAN

Apakah yang dapat kita lihat tentang diri/kehidupan kita jika dapat melompat ke hadapan 5 tahun akan datang ,tahun 2018 dan melihat diri kita yang baru? Jawapan mungkin ..

1. Entah, saya tak boleh nampak apa-apa sebab saya tidak tahu apakah itu maksud masa hadapan.


2. Saya nampak diri baru saya yang dalam keadaan kusut dan serabut. Suasana rumah pun nampak lebih teruk dan nampak hidup saya makin tertekan.


3. Diri saya yang baru masih sama, tiada perubahan yang besar. Saya hidup secara sederhana dan suasana rumah nampak biasa.


4. Diri saya yang baru nampak lebih hebat. Saya tidak sangka diri yang baru lebih cemerlang, ceria dan berjaya.



Jika jawapan yang kita nampak 1, 2 & 3..cepatlah berubah mencari strategi baru supaya kita tidak terperangkap oleh mainan dunia. Jadi lah insan yang positif, kuatkan minda dan jiwa dimana kita boleh berubah jika mahu.


Jika jawapan no. 4, tahniah anda telah membuat perubahan. Namun bagaimana anda hendak berada di situasi no. 4, ini satu persoalan. Hari semalam telah berlalu hari ini tinggal beberapa jam lagi...lakukan sesuatu yang cemerlang !!


Tahniah......


Kejayaan akan dimiliki oleh individu yang yakin! Apabila anda yakin, sememangnya anda boleh juga!

Kita tiada Banyak pilihan

Melangkah kearah kecermerlangan dan berubahlah untuk menjadi kaya

"KITA MEMPUNYAI BANYAK MASA UNTUK BERFIKIR DAN BERTINDAK TETAPI BERFIKIR TANPA TINDAKAN MEMBUATKAN MASA KITA TERBUANG..."

"SELALUNYA KEADAAN MEMBUATKAN KITA MEMILIH, SEBALIKNYA KESUSAHAN ADALAH KEADAAN YANG KITA PILIH..."


Mereka yang gagal adalah mereka yang hanya pandai memberi alasan.

Manakala mereka yang berjaya adalah mereka yang pandai mencari penyelesaian.

Jadi pilihlah samaada anda ingin menjadi orang yang pandai memberi alasan, atau kuat berusaha mencari penyelesaian.

Ingat !
Kita pasti gagal tidak berjaya jika sering memberikan pelbagai alasan.

Habis ?
Mengapa masih perlu dan mahu cakap itu dan ini?
Mengapa masih beri pelbagai alasan demi alasan?

Jika hadapi masalah, tak usahlah sibuk memberi sebab dan alasan.
Tetapi fokus dan teruskanlah mencari penyelesaian.
Itulah tanda orang berjaya.

Tahukah anda, ada 3 sebab utama mengapa kita mundur dan tidak berjaya.

1-SELALU FIKIR NEGATIF
2-SUKA BAGI MACAM2 ALASAN
3-MALAS

Dahla kita fikir negatif, bagi pula macam2 alasan.

Lepas tu MALAS pulak.Kalau macam tu lah kita,

maka habis cerita laaa, camne nak maju???!!!



Semoga saya dan tuan2 semua dapat kikis 3 sifat/tabiat buruk yang disebutkan tadi. Amin.

Janji pada diri sendiri...
Janji pada diri anda sendiri, tidak kira apa rintangan yang akan datang. Tidak kira apa jua kegagalan yang anda hadapi, jangan- JANGAN- JANGAN sekali-kali putus asa! Sekrianya anda terjumpa dengan sahabat karib kejayaan, iaitu kegagalan- usah risau. Kejayaan adalah perintis untuk mencapai apa jua kejayaan- oleh sebab itulah saya gelarkannya sahabat karib.
Amat jarang sekali sesuatu kejayaan di capai tanpa kegagalan. Lagi banyak kegagalan anda temui, ianya bermaksud lagi hampir kejayaan kepada anda. Jangan putus asa oleh kerana kejayaan mungkin sedang menunggu disebalik kegagalan itu.
Berita baiknya adalah, menempuhi kegagalan adalah menambahkan pengalaman sendiri. Lebih banyak kegagalan yang anda jumpai, maka, lebih banyak anda dapat pelajari. Anda akan mempelajari lebih banyak dari sesuatu kegagalan. Sekiranya anda menjumpai kegagalan, ubah cara anda- jangan pula ikut cara yang sama oleh kerana cara yang sama akan membawa kegagalan seterusnya!
Kesimpulan
Kesemua formula kejayaan ini perlu di implementasikan setiap satu. Ini adalah "blue print" orang-orang yang berjaya di dunia. Ia menjadi formula kejayaan saya sendiri sehingga hari ini. Tiap-tiap kali saya mempunyai matlamat baru, saya akan rujuk kembali formula ini untuk memastikan matlamat saya tercapai.

TIADA SIAPA YANG PAKSA KITA UNTUK JADI SUSAH, SEDANGKAN KITA BOLEH SENANG DENGAN MEMBERI PELUANG PADA DIRI KITA SENDIRI

Anda Tidak Perlu "PERFECT" untuk  Berjaya!!!
PELUANG telah ada dimana-mana,terpulang kepada kebijaksaan anda untuk membuat PILIHAN...

Orang lain buat DUIT , Anda buat ALASAN....

PELUANG Untuk ANDA

Pernahkah anda terbayang ingin berhenti kerja disebabkan tidak tahan dengan stress kerja? bos yang cerewet? beban kerja yang banyak? setiap hari kerja semakin bertambah? kerja yang berjauhan dengan isteri dan anak-anak? hutang yg tidak selesai? Anda juga ingin hidup yang senang? ataupun ingin menjadi bos? Selalu sangat bertukar tempat kerja? Sampai bila? Macam mana dgn hidup kita lagi 20 tahun? Anda mahu mengubah hidup anda bukan?

Jika hendak mencapai matlamat tersebut, hanya satu program Multi Level Marketing sahaja satu program yang memberi peluang sama rata kepada ahli-ahlinya untuk berjaya. Kerani sekolah, pembantu am, cikgu-cikgu (golongan yg paling ramai berjaya) dan juga pekerja swasta dan kerajaan yg lain telah berjaya mendapat pendapatan dengan angka 5 sebulan! Tidak percaya?

Kaedah bisnes ini mudah sahaja. Sekali sahaja dalam seumur hidup anda, anda cuma perlu mengguna produk dan mencari rakan kongsi seramai 3 atau 4 orang sahaja!

Anda tentu sudah muak dan jemu mendengar program jualan langsung tambah-tambah lagi dengan program Multi Level Marketing (MLM) yang banyak menghabiskan duit orang melayu khususnya. Masuk dgn harga tertinggi RM500 terus dpt buku dan jadi ahli. Lepas itu buku kemana dan barang nak dijual pun kemana. Betul? Saya juga berfikiran begitu. Tetapi sebelum saya mendengar penjelasan dengan lebih terperinci. Fikiran saya jadi berubah. Manalah tahu kalau ada rezeki.

Peluang kejayaan amat terbuka luas untuk setiap orang yang menyertainya. Sayang kalau tidak direbut sekarang. Yang paling berat agaknya orang terfikir sebab program ini kena keluarkan modal yang agak besar. Betul! Memang berat. Tetapi percayakah anda, anda boleh membayarnya dalam tempoh 10 hingga 24 bulan sahaja jika anda perlu membuat pinjaman. Percaya? Saya pun tidak percaya pada mulanya.

Sehingga saya berjumpa dengan rakan baik saya yang baru sahaja berhenti kerja sebab telah berjaya dengan program ini. Purata masa yang diambil untuk mencapai pendapatan bulanan sebanyak RM5000 ialah 3 hingga 6 bulan dan RM50,000 ialah 2 tahun sehingga 3 tahun. Percaya? Mungkin tidak sebelum anda mendengarnya. Tetapi saya tidak nafikan ada juga yang telah gagal disebabkan oleh tiada usaha yang berterusan. Tetapi percayakah anda bilangannya amatlah sedikit.

Jika berminat sila beritahu saya. Anda hanya perlu mendengar dahulu. Keputusan adalah ditangan anda! Manalah tahu mungkin rezeki anda ada di sini. Bila lagi hendak bermula? jgn hanya melihat kejayaan orang lain. Anda pun boleh berjaya!


kurang jelas kilk

Klik di sini:- PELUANG UNTUK ANDA BUKTIKAN.....

Berminat sila aturkan temujanji anda dan kami akan terus ke tempat anda untuk penjelasan lanjut
Nor Hasrin
Hp/+60127128727

Kelemahan Diri Punca Kegagalan

APAKAH KELEMAHAN-KELEMAHAN DIRI KITA?

1- Malas
Sifat pemalas sebenarnya berawal dari didikan kita sewaktu masih kecil, kadangkala apabila Ibu Bapa kita menyuruh membuat sesuatu, kita sekuat tenaga mencari alasan untuk tidak membuatnya.

Apabila alasan kita tidak berjaya, kita mula memberontak, misalnya bila kita disuruh makan, kita pura-pura muntah dan lain-lain lagi.
Apapun tindakan kita,hukuman dari Ayah Ibu kita akan menyusul. Lama kelamaan kita sudah tidak berdaya lagi untuk memberontak dan mengambil sikap “tidak peduli”

Sikap inilah menjadi puncak dari sikap pemalas. Apabila kita dewasa, sifat pemalas ini masih berada didalam diri kita, yang disebabkan oleh diri kita sendiri.

Puncanya sifat ini bermula dari masa anak-anak lagi, adalah sesuatu yang menyedihkan jika kita menyimpan dendam dari kecil tanpa mengetahui apa akibat yang kita peroleh setelah kita dewasa.
Perasaan dendam ini dapat kita hilangkan apabila kita mengambil tindakan mengubah sikap penuh tanggungjawab diatas apa saja yang kita lakukan.

Sentiasa ingat bahwa:-
“ SAYA TIDAK AKAN MENYALAHKAN SIAPA SAJA SEBAB SAYA SEORANG YANG MEMPUNYAI PRINSIP DAN AKAN MENANGGUNG APA SAJA RESIKO YANG AKAN DIHADAPI".


2-MENCARI ALASAN
Sifat inilah yang merupakan sifat yang paling berbahaya kepada setiap manusia.
Ini membuat kita hanya mencari alasan untuk segala masalah, perbuatan atau tingkah laku dengan menyalahkan orang lain.

3-RENDAH DIRI
Sebagian besar manusia memiliki sifat rendah diri dan ini hanya merupakan penghalang untuk perkembangan diri individu tersebut.

Tidak mudah untuk mengatasi masalah ini tetapi cara untuk mengatasinya mudah sekali. Ini merupakan proses apa yang dikatakan sebagai yang mana kita menghadirkan Fikiran kita dengan kata-kata berbentuk positif sebagai daya inspirasi kepada diri kita.

Tidak mudah untuk mengatasi masalah ini tetapi cara untuk mengatasinya mudah sekali.
Ini merupakan proses apa yang dikatakan sebagai “Self-Suggestion” yang mana kita menghadirkan Fikiran kita dengan kata-kata berbentuk positif sebagai daya inspirasi kepada
diri kita.

4- KURANG DISPLIN
Bagi untuk orang yang kurang berdisiplin, walaupun dia diberi “SEGUNUNG EMAS” Sekalipun ia dijadikan padang pasir dalam sekelip mata. Orang-orang yang seperti ini diberi gelar sebagai yang tamak dan orang-orang tamak akan melakukan kerja yang tidak bersistem dan menghabiskan wang dengan cara yang tidak bermanfaat.

5-BERTANGGUH
Sifat ini merupakan pencuri masa berharga kita. Sifat suka mengulur-ulur atau bertangguh-tanguhkan kerja dan melakukan apa saja yang tidak mempunyai panduan.

Seorang yang profesional adalah, mereka yang mempunyai Perancangan dan Tujuan. Apabila anda meneliti bentuk dari tugas kerja yang akan dilaksanakan, anda akan dapati semua tersusun rapi dengan Jangka masa pendek, pertengahan dan Jangka masa panjang.

6-TAKUT
Ada 4 Ketakutan
  • 1~Takut penolakan
  • 2~Takut sesuatu yang tak pasti
  • 3~Takut gagal
  • 4~Takut kepada komitment
Menghalang kita dari menerima cabaran. Orang-orang diperingkat pertengahan akan tetap berada diperingkat pertengahan dalam kehidupan mereka sebab mereka takut pada kegagalan.

Mereka ini kurang “Semangat Berjuang” dan cepat menyerah kalah.

Perasaan takut juga mungkin disebabkan oleh takut pada jaminan hidup, umpamanya hidup tidak stabil atau mungkin juga perasaan takut disebabkan individu tersebut tidak berani terhadap kesusahan.

Mereka yang mempunyai perasaan takut ini tidak tahu bahwa orang yang berjaya bukannya tidak melakukan apa-apa malah orang-orang yang berjaya inilah yang senantiasa melakukan kerja-kerja yang mempunyai faedah sehingga mereka mencapai kejayaan.

Misalnya, yang paling mengkagumkan ialah Thomas A. Edison
yang telah berjaya menciptakan filemen lampu setelah 10.000 kali mencuba.
Bolehkah anda seperti dia ???????????



BAGAIMANA MELAWAN KELEMAHAN-KELEMAHAN YANG BIASA DARI DIRI KITA ?
  • MALAS kepada RAJIN
  • MENCARI ALASAN kepada JANGAN BUAT ALASAN
  • RENDAH DIRI kepada BUKTI KEMAMPUAN
  • KURANG DISPLIN kepada BERDISPLIN
  • BERTANGGUH kepada TERUS LAKUKAN/BERTINDAK
  • TAKUT kepada BERANI
Ringkasan
Selagi kita dikatakan manusia, selagi itu kita dikelilingi dengan kelemahan.

Kelemahan-kelemahan inilah yang akan dilihat sejauh mana kemampuan serta keupayaan diri kita sendiri.

Kelemahan punca kegagalan

Punca dari semua Kegagalan adalah KELEMAHAN MANUSIA.
Dari masa ke masa kita dapat melihat manusia berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai tujuan, tetapi segala usaha mereka tidak membuahkan hasil itu kerana mereka mengambil satu langkah yang salah.

Tidak ada satupun kerja dapat menghasilkan kejayaan dengan mengambil jalan "singkat".

Mungkin ini disebabkan oleh sifat pemalas, tidak sabar dan kurang keyakinan,apapun sebabnya ini merupakan punca kegagalan.

Antara lain kelemahan manusia adalah KEGAGALAN untuk melihat individu itu sendiri atau dengan kata lain kelemahan manusia merupakan batu penghalang untuk mencapai kearah objektif sebenar.
Untuk mengatasi kelemahan,terlebih dahulu kita harus memastikan apakah kelemahan tersebut, dari mana datangnya, bagaimana ianya mengganggu aktiviti kita seharian, apa manfaat-manfaat yang kita peroleh jika kita dapat mengatasi kelemahan itu, dan yang terakhir barulah kita dapat mencari dan tahu bagaimana mengatasi kelemahan tersebut.

Jika ANDA Punyai CARA lebih baik

Mimpi Ngeri MLM


1. Bukan Baru Kenal MLM tapi hampeh ! Saya mula cebur diri dengan MLM sejak tahun 80an semasa zaman pelajar. Waktu tu produk sabun tengah top. Saya jual dekat rakan -rakan di kolej kediaman pelajar sahaja. Alhamdulillah ada hasilnya dan poket saya selalu berisi. Lama2 saya jadi bosan asyik bercakap dan buat benda yang sama.

2. Sekadar jadi juara kumpul kit jualan. Saya hanya setakat berjaya kumpulkan kit jualan yang beranika dari syarikat yang juga pelbagai. Sebahagiannya saya dah buang kerana dimakan gegat dan lipas, rosak dan terlalu berhabuk. Ada juga yang masih belum dibuka dan masih kelihatan seperti kit baru. Kalau saya cuba mencongak wang yang telah dihabiskan untuk yuran keahlian sahaja pun ...wow...sudah beratus ringgit duit saya lebur.

3. Saya pernah berkejar ke sana ke mari menemui prospek. Letih dan penat bukan kepalang. Mental dan fizikal. Tiap kali sampai dirumah tak pikir benda lain...nak give-up aje.

4. Saya pernah memandu beratus KM semata2 nak bertemu seorang prospek yang kononnya POWER. Rugi kalau terlepas. Rupanya hampeh !!! Hasilnya..ayam terlepas tangan bau tahi.....frust bukan main....

5. Saya pernah membuat table talk sampai letih sebab banyak prospek hatta tak ada table sambil bertinggung pun saya belasah juga...ada hasil tapi tak berbaloi. Duit kopi yang say keluar lebih dari komisyen dapat. Kesian dekat upline saya yang kena sponsor sup ekor........

6. Saya pernah memandu memasuki lorong dan jalan kampung dalam kegelapan malam, hujan lebat guruh berdentum dengan kilat lagi sabung menyabung cuba menjejaki prospek. Nun jauh dari pagar rumah kampung dapat dilihat lampu baru dipadamkan. Sampai dilaman rumah salam diberi tapi senyap dan sunyi pintu tak dibuka. Macam tak de orang aje...... Maklumlah hujan........Hasilnya balek tangan kosong dan besoknya dapat selesema...

7. Saya pernah menghabiskan lebih 3 jam memberikan penjelasan (table talk la tu...) dengan baik punya prospek di kedai kopi , dengan penuh bersemangat dan point yang padat sekali. Apa tidaknya, soalan2 yang dikemukakan sangatlah pro dan relevant gila babi punya. At the end of the session, dengan penuh selamba dia kata..."bagi I sikit masa....nak kena tanya wife I dulu...." pheww......berdesing telinga dengan jawapan dari Mr Pro lagi macho tu. Teh tarik yang bercawan2 dah dibedal tu saya rasa macam tak ikhlas aje.... apelah punya hamba Allah...bagilah jawapan pakai ayat lain sikit....

8. Kecewa dengan program2 MLM yang pernah saya sertai...saya pernah jadi fobia dengan Network Marketing. Bila ada orang bercakap tentang produk baru atau syarikat baru terhangat dipasaran berkonsepkan MLM maka datanglah balek badi saya.....mesti saya tolak mentah2 punyer..... saya cakap duit yang saya ada pun ngam2 aje simpan buat beli susu anak . Akhirnya tukang kempen pun hilang mood tak jadi sembang panjang...sebab saya dah kasi point pembunuh dan terus tunjukkan pintu dekat dia. Memanglah tak patut sangat.....kenapa sampai jadi macam tu....?

9. Puncak dan noktah kepada segala kebodohan, saya mula berjinak2 dengan dakyah Skim Pelaburan Internet. Tak payah buar kejer untung luar biasa. Ayat-ayat power yang dipakai dalam kempen2 mereka cukup memukau orang yang sedang kecewa dan berada dipersimpangan dilema. Program Money Makers ketika itu cukup panas, bukan local tapi global punyer. Terbang juga dekat 2 ribu duit saya. Nasib baik datang kesedaran hasil kaji dan selidik sendiri menerusi internet. Lepas tu taubat tak nak dekat dah dengan skim2 gila ni semua.

10. Lepas terkena sekali tu...saya termenung sambil minda diasah mencari punca di mana silapnya. Apa yang menghalang saya dari berjaya dalam MLM. Saya telah memperuntukkan segala yang diperlukan untuk berjaya dalm business ini. Di mana silapnya hingga saya tak dapat pergi jauh sedangkan bidang perniagaan MLM menjanjikan segala2nya. Itulah hakikatnya tapi kenapa saya tak dapat capai apa yang saya mahu. Kenapa saya masih tak berjumpa dengan apa yang saya cari. Bingung.......bingung......dibuatnya.


Akhirnya........
Keajaiban didatangkan kepada saya.
Mungkin berupa ganjaran atas kesengsaraan masa silam.


Marilah kita secara jujurnya mengakui bahawa bisnes MLM secara tradisi amatlah perit dan mencabar. Membuat panggilan dan mengatur pertemuan dengan prospek setiap hari bukanlah sesuatu yang menyeronokkan. Selain mematahkan semangat anda, ia juga boleh mengosongkan poket anda. Andaikata anda tidak punya kekuatan dalaman yang luarbiasa untuk bertahan sehingga melepasi dugaan peringkat awal ini, nescaya anda akan kecundang. Saya bukan menafi kebolehan anda dengan mengatakan anda tidak mampu melakukannya. Saya katakan kebanyakan orang sememangnya tidak mampu.
Inilah golongan yang akan mati sebelum berjuang ataupun mati di perjalanan sebelum berjaya mencapai matlamat sebenar. Sejujurnya saya katakan saya adalah salah seorang dari golongan ini. Noktah.
Terdorong dari kegagalan masa lalu, saya telah menemui jawaban kepada punca mengapa lebih 90% usahawan MLM gagal. Jika sekarang saya katakan bahawa, kaedah pemasaran saya mampu menjana pendapatan dan kejayaan yang sama hebatnya berbanding kaedah terhebat cara tradisi, tidak inginkah anda mencubanya?
Perbezaan besarnya, kaedah saya tidak memerlukan anda keluar meninggalkan rumah, malahan berpeluang jana pendapatan lumayan dari keselesaan bilik anda sahaja. Apa pilihan lebih baik yang anda boleh fikirkan?

Anda berhak tahu bahawasanya lebih 95% penggiat MLM kecundang pada peringkat 3 bulan pertama penglibatan mereka? Bukankah ini suatu fenomena yang menakutkan? Anda terpaksa terima hakikat pula bahawasanya baki 5% lagi yang berjaya melepasi laluan sukar selepas 3 bulan akan terus mara sebagai wira MLM. Mereka inilah yang mendominasi pasaran sebagai Jutawan2 MLM.

Jadi kenapa perlu berfikir hal yang bukan2. Masalah sebenar telah saya nyatakan melalui statistik yang diakui sehingga peringkat global. Yang jelas, tembok penghalang besar diperingkt 3 bulan pertama harus diruntuhkan dahulu sebelum kita boleh bercakap tentang kejayaan MLM. Mimpi ngeri hilang masa, hilang duit, hilang kawan, hilang sabar , hilang kualiti keluarga, patah semangat dan mati perjuangan harus ditangani terlebih dahulu.

Inilah masalah besar yang perlu mendapat perhatian dan diberikan jawaban menanganinya. Inilah sebabnya juga saya ingin berkongsi bersama anda kaedah pemasaran online yang saya temui ini. Anda perlu yakin, kaedah online ini bakal merubah segala tanggapan menakutkan tentang MLM terutama mengenai pengalaman pahit getir diperingkat awal penglibatan. Anda tidak perlu risau lagi untuk bangun semula jika pernah kecundang sebelum ini. Kepada yang belum pernah terlibat dengan MLM, anda berpeluang mencipta kejayaan dengan langkah yang betul dari peringkat mula lagi. Tahniah kepada anda yang bijaksana memilih kaedah ATMOnline yang akan MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA

Bagaimana Kita Membina Jati diri

Sebenarnya Kita telah kurniakan Anugerah yang sempurna dari ALLAH cuma kita sendiri yang kurang mengenali tentang diri sendiri.

1 -Kita di kurnakan AKAL
2- Kita di kurnakan TENAGA
3- Kita di kurnakan ANGGOTA
4- Kita di kurnakan KEMAHUAN
5- Kita di kurnakan MASA

Selamat Maju Jaya .......
kami sedia membantu Anda.

doa kurang jelas kilk

REVOLUSI DIRI

3 Jenis Manusia

1. Mereka yang langsung tidak tahu apa yang berlaku : Golongan ini adalah manusia yang tidak suka dgn tanggungjawab dan cabaran. Walaupun peluang keemasan melalui mereka, mereka hanya berdiam diri.

2. Mereka yang membiarkan sesuatu berlaku : Golongan paling ramai di kelompok ini dan mereka mengkagumi apayang berlaku disekeliling mereka. Apabila ada peluang mereka membiarkan peluang itu berlalu. Apabila org lain berjaya, mereka akan berkata, sebenarnya saya patut mendapat peluang itu dulu.

3. Mereka yang berusaha menjadikan sesuatu berlaku : Jumlah orang yang berada golongan ke3 ini amat sedikit. Itulah sebabnya mengapa golongan berjaya amat kecil berbanding mereka yang tidak. Mereka pernah gagal. Namun mereka bangun kembali daripada kegagalan lalu dan muncul menjadi seorang yang mereka sendiri tidak pernah terfikir akan mencapai peringkat yang tertinggi.

( MEMBINA KARISMA )

SIAPA KAH DIRI ANDA

Siapakah orang yang sibuk?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan NabiSulaiman a.s
Siapakah orang yang manis senyumanya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata 'Inna lillahi wainna illaihi rajiuun.' Lalu sambilberkata,'Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini', sambil mengukir senyuman.
Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.
Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.
Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.
Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.
Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.
Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.
Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.
kita adalah pejuang.....perjuangan itu belum dan takkan berakhir....selagi melayu masih menumpang di tanah sendiri.......marilah kita bersatu berjuang mencari keredhaan dan menuju jln yg benar.........bersatu kita teguh bercerai kita runtuh......mari lah bersama saya MELANGKAH KEARAH KECERMERLANGAN HIDUP............................. KECERMERLANGAN adalah satu daripada sifat yang sewajarnya menjadi perhiasan diri seseorang manusia untuk mencipta kejayaan dalam hidupnya ialah berfikiran positif. Secara harfiah, berfikir positif dapat didefinisikan sebagai satu pandangan atau sikap seseorang yang sentiasa memandang baik terhadap segala keadaan menimpa dirinya.

Dalam istilah bahasa Arab, perkataan berfikiran positif lebih dikenali sebagai Husnu al Zhan yang bermaksud berprasangka baik iaitu lawan kepada perkataan Su'u al Zhan yang bermaksud berprasangka buruk.

Antara kedua-dua sifat berlawanan itu, Islam menganjurkan umatnya supaya bersifat berprasangka baik dalam hidupnya berbanding dengan berprasangka buruk yang tercela.

Perlu diinsafi bahawa sikap prasangka memainkan peranan penting dalam mencorak dan menentukan hala tuju hidup seseorang manusia. Menurut Razzi Armansur dalam bukunya "Hidup Untuk Menang" menegaskan, apa yang disangka itulah yang selalunya terjadi.

Selain prasangka buruk dihantar ke otak untuk diproses bagi menghasilkan penjara sendiri, prasangka juga adalah doa dalam senyap. Apabila anda berprasangka buruk, bermakna anda sedang berdoa di dalam hati, mendoakan sesuatu yang buruk supaya terjadi.

Ini memang tidak disedari, tetapi itulah yang selalunya terjadi. Semua orang tidak mahu dan sentiasa mengelakkan yang buruk tetapi itulah selalu yang diminta dan didoakan. Kerana itu Islam menyuruh dan menggalakkan supaya umatnya berprasangka baik. Berprasangka baik bermakna hati sedang berdoa supaya mendapat kebaikan dan kejayaan.

Prasangka buruk merugikan. Tidak ada kejayaan dan kemenangan dalam kehidupan, perniagaan, pelajaran dan apa saja jika berprasangka buruk. Kenyataan itu disokong Imran Jafar dalam bukunya "Kunci Kejayaan Napoleon Hill" dengan menegaskan, sikap mental positif ialah sikap mental yang betul dalam sebarang keadaan dihadapi dan biasanya terdiri daripada ciri positif seperti kepercayaan, integriti, harapan, sikap optimis, keberanian, inisiatif, murah hati, toleransi, kebijaksanaan, baik hati dan akal budi yang baik.

Ditambah lagi, sikap mental positif adalah salah satu daripada 17 prinsip kejayaan yang diperkenalkan Napoleon Hill sebagai inti pati tindakan dan sikap setiap orang yang pernah mencapai kejayaan berkekalan.

Oleh sebab itulah, Rasulullah SAW menyanjungi seorang mukmin yang berfikir positif dalam hidupnya, bahkan sifat itu adalah antara ciri mukmin sejati. Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

"Amat menakjubkan sikap seorang mukmin yang sentiasa memandang baik terhadap segala sesuatu di sekelilingnya. Sikap ini sebenarnya tidak pernah wujud pada umat lain kecuali kepada golongan mukmin. Apabila seseorang mukmin itu memperoleh kebaikan, dia terus bersyukur kepada Allah dan itu adalah baik baginya. Jika dia ditimpa keburukan, maka dia pun bersabar menghadapinya dan ini pun baik baginya." (Hadis riwayat Muslim)

Seseorang mukmin sejati sudah pasti menginsafi bahawa hal baik mahu pun buruk dalam kehidupan ini akan datang silih berganti menimpa dirinya. Pada satu ketika, dia mengecapi nikmat kesenangan yang dikurniakan Allah dan mungkin pada satu ketika lain. dia akan ditimpa kesusahan dan kesedihan yang menguji kesabarannya.

Begitu juga pada waktu ini dia diulit kesihatan memuaskan yang memungkinkan dia melakukan sesuatu kerja dengan lancar sekali dan pada waktu lain, dia ditakdirkan jatuh sakit hingga kerja rutin hariannya akan terbantut buat seketika.

Ada juga yang mudah memperoleh limpahan rezeki datang mencurah-curah yang dianugerahkan Allah. Sedangkan pada ketika lain, dia akan rasa kesukaran mendapatkan rezeki biarpun sesuap nasi walaupun tenaga dikerahkan dan keringat dicurahkan. Namun semuanya itu sudah menjadi ketetapan dan ketentuan Ilahi yang mengatur dan menyusun perjalanan alam maya terbentang luas.

Perjalanan hidup dilalui setiap makhluk tidak tetap dan sentiasa berubah dari satu masa ke satu masa yang lain, dari satu keadaan kepada keadaan lain menurut sunnatullah yang termaktub di Loh Mahfuz.

Keadaan itu bertepatan dengan firman Allah yang bermaksud:

"Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa kemenangan atau kekalahan), Kami gilirkannya antara sesama manusia (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah mengenai orang yang tetap beriman (dan yang sebaliknya)." (Surah Ali-Imran, ayat 140)

Bagi seorang mukmin yang mengaku beriman kepada Allah, tetap akan menerima apa yang berlaku dalam hidupnya dengan penuh reda dan insaf, tidak kira peristiwa itu manis atau pahit, suka mahu pun duka.
Muslim
"Allah adalah Sumber Segala-galanya!"
Oleh itu, apabila seorang mukmin menerima kebaikan dan nikmat kesenangan, maka dia akan memanjatkan kesyukuran tidak terhingga kepada Allah di atas kurniaan nikmat itu. Pengertian syukur di sini tidak hanya terbatas kepada ucapan syukur Alhamdulillah ratusan kali, malah ia mesti dijelmakan dalam bentuk praktikal amali supaya kebaikan dan nikmat kesenangan yang diperoleh itu bukan saja bermanfaat untuk dirinya bahkan kepada orang lain, seumpama berzakat, bersedekah, menderma serta mewakafkan harta.

Dalam ketika lain, apabila seorang mukmin itu ditimpa musibah atau kesusahan kepada dirinya, keluarganya, hartanya dan hidupnya, dia akan bersabar dan tidak pula rasa keluh kesah. Mereka meyakini Allah menyediakan ganjaran berlipat ganda atas kesabaran.

Allah berfirman yang bermaksud:

"Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, (dengan berlakunya) kekurangan dari harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang yang bersabar. (Iaitu) orang yang apabila mereka ditimpa sesuatu kesusahan, mereka berkata: Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jugalah kami kembali. Mereka itu ialah orang yang dilimpahi pelbagai kebaikan daripada Tuhan mereka serta rahmat-Nya; dan mereka itulah orang yang dapat petunjuk hidayah-Nya." (Surah al-Baqarah, ayat 155 - 157)

Selama seseorang manusia itu menjalani hidup ini bersesuaian dengan sunnatullah berbekalkan iman dan takwa di sudut jiwa serta tidak bercanggah dengan batas agama dan nilai hidup yang murni, ini bermakna musibah dan kesulitan itu sebenarnya ujian Allah. Sedangkan Allah sendiri menimpakan ujian lebih berat kepada orang yang lebih kuat imannya kepada-Nya. Dari sinilah wujudnya buah kesabaran dan ketabahan yang akan bertapak kukuh dalam sanubari hamba yang bertakwa.

Sehubungan itu, Allah berfirman yang bermaksud:

"Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga pada hal belum sampai kepada kamu (ujian dan cubaan) seperti yang berlaku kepada orang yang terdahulu daripada kamu? Mereka ditimpa kepapaan (kemusnahan harta benda) dan serangan penyakit serta digoncangkan (oleh ancaman bahaya musuh) sehingga berkatalah Rasul dan orang yang beriman yang ada bersertanya: Bilakah (datangnya) pertolongan Allah? Ketahuilah, sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat (asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada agama Allah)." (Surah al-Baqarah, ayat 214)

Sebaliknya, jika musibah dan bencana yang timbul itu akibat daripada ingkar terhadap peraturan Allah dengan melakukan larangan-Nya, maka tidak ada jalan keluar daripada musibah melainkan dengan bertaubat nasuha kepada Allah.

Demikianlah bagaimana Islam menganjurkan umatnya menghiasi dirinya dengan sifat sabar dan bersikap positif dengan harapan matlamat kebahagiaan sejati dan keredaan Ilahi di dunia dan akhirat akan tercapai.

"Untuk mencapai sesuatu kejayaan itu bukannya SENANG, tapi ianya MUDAH.
dan Untuk berjaya bukannya MUDAH tapi ianya SENANG" DD Norhasrin.

BERANI JADI KAYA

Untuk KAYA dan BERJAYA, Anda kena BERUBAH. Apa yang anda perlu ubah?
Ubah SIKAP anda
, kerana sikap adalah anda jadi Begini,begitu. Ubah penggunaan MASA ,Belajar dari Orang Berjaya. Jangan Bertangguh, Jangan dengar dengan pencuri IMPIAN. INGAT!!! Untuk Berjaya, ikut cakap orang telah berjaya.
Jangan bertangguh. Cari jalan bukan,Cari Alasan.

Pernahkah Anda BERDOA untuk menyelesaikan masalah anda kepada TUHAN?
Tidak Anda terfikir bahawa Setiap PELUANG yang datang bukan suatu kebetulan?

Tidak ADA KEBETULAN DI DALAM DUNIA INI.
Semuanya telah di tentukanNYA. JADI.......Bertindak sekarang Juga.
Hubungi saya sekarang di talian +60127128727